Astrid - det är jag det!

Astrid - det är jag det!

På mitt sätt sett

Berättelser ur livet.

Om att sköta sig

Jag måste få berätta...Posted by Rolf Hansson 2014-02-10 17:18:39
Du vet ju att jag tycker att det är viktigt att hålla sig snygg och ren (jag BEHÖVER inte kletas in med schampoo och oljor och dressing och allt vad det är - jag KAN fixa det där själv för man vill ju lukta hund och inte liljekonvalj - och det har jag berättat om förut!).

Det där med att bli kammad och badad känner du ju till - nu tänkte jag berätta om ett annat - rätt hemskt - moment som dyker upp litet då och då. Riktigt obehagligt är det!!

Det kallas pedikyr! Eller nåt sånt - "kloklippning" säger dom också.

Fast dom pratar mycket oftare om det än dom gör det. Kan det möjligen bero på att husse och matte också tycker att det där är besvärligt och jobbigt - precis som jag. Senast någon gjorde allvar av saken var när jag hälsade på hos Jessica FÖRRA gången - för flera veckor sedan - och då fick HON göra det - stackarn!! Och det gick väl sådär. Som du förstår tycker jag nog att det där inte behövs, eller i varje fall bör undvikas, och det visade jag verkligen tydligt - jag ylade och gnällde och gnall - och spjärnade emot så mycket jag orkade, men stackars Jessica lyckades nypa av topparna på dom flesta klorna innan hon gav upp. En tass fick vara ifred. En fjärdedels seger således!!

Men det var då det - under senaste veckan har dom sagt några gånger till varandra att något borde ske.

- Älskling - det är nog dags att klippa klorna...
- Mmm - svarar husse och fortsätter att sörpla på sitt the och titta på Djurskyddsinspektörerna. "Det tar vi i morrn när hon nästan sover..."Fast i reklampausen går han och hämtar den där hemska tången, och så tar han tag i nån av mina fina tassa och börjar pilla mellan trampdynorna. Litet nervös blir jag - men mer blir det inte. Inte den kvällen.

Alltså - jag förstår honom - pedikyr är inget man skall hålla på med - du skulle förresten se hans egna tånaglar. Man mår faktiskt litet illa - som tur är har han strumpor på sig för det mesta. Ja - utom då när det är baddags, men det har jag ju också berättat om förut...

Nåväl - den senaste omgången pedikyr (på mig - husses fötter får han sköta själv, eller inte alls) avlöpte konstigt nog rätt smärtfritt. Inte helt klart överallt, men klipperiet märktes knappt alls, kanske berodde det på att jag nästan sov, och låg och drömde om nåt trevligt - förmodligen om Jack.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.