Astrid - det är jag det!

Astrid - det är jag det!

På mitt sätt sett

Berättelser ur livet.

Vinterfunderingar

Jag måste få berätta...Posted by Rolf Hansson 2014-01-16 17:45:17
Kom just hem från vinterpromenaden. Snön är litet läskig - för alla dofter blir annorlunda och man känner inte riktigt igen sig i tillvaron...

Och visst är det litet snålkallt om benen...

Men - man får inte ge upp - det gäller att hålla kollen på vem som har varit här:Nu var det ju inte det jag skulle berätta - utan om vad som hände häromdan - jag satt och kollade på husse när han satt framför TV-n. Det var nåt långt program som pågick hela dan.

Han var sig inte riktigt lik - han småpratade liksom och muttrade om stollar och siffror och vad som var klokt och dumt och en massa annat. Ibland blev han nästan arg och ibland skrattade han. Jag lyckades fatta en del av vad som sas och jag blev förstås nyfiken så jag var tvungen att fråga.

- Du - husse - den där stammisen - vad är det för en?
- Nej, svarade husse, nu hörde du fel - inte stammis - "statsminister" heter det - han som är på TV nu.
- Aha - och vad gör han då?
- Ja - man kan säga att det är han som bestämmer.
- Aha - finns det en sådan... Men vadå bestämmer - då var det väl han som bestämde att jag var tvungen att bada igår!!!??
- Nej du - han bestämmer inte om sådana saker, han har mer hand om viktiga grejer, och sånt som är viktigt för alla människor.
- Okej - så då menar du att det inte är särskilt viktigt att jag badar och kletar ner mig med schampoo varje vecka...
- Nä - det är ju inte så jag menar, klart att det är viktigt att du är ren och fräsch. Nej det handlar mer om vad som är viktigt för människor.
- Okej - men inte att dom badar då. Och då får alltså människor lukta litet som dom vill då...? Som du...ha ha!!
- Nej - nu har du blandat ihop det hela - människor måste också hålla sig rena och lukta gott. Men statsministern lägger sig inte i just det.
- Hördu du - du luktar då sannerligen inte människa. Deodorant och rakvatten stinker pyton - och om alla hundar skulle hålla på sådär skulle ingen veta något om någon. Men berätta nu äntligen vad den där statsministern EGENTLIGEN tycker och bestämmer.

Här blev det en liten paus - husse måste tänka efter.
Och jag satt och väntade...och väntade...och väntade...När jag just skulle se mig om efter något roligare att göra hade han tänkt klart - och så sa han: "Det där om vad statsministern tycker och tänker är jättesvårt att förklara på ett enkelt sätt.

Men en sak som han har fått för sig om hur människor har det - är att dom fattiga får det bättre om dom rika blir rikare."

- VA?? Det där måste du förklara!

Husse stirrade i taket och suckade - och så blev det en lång tyst paus igen.

Och det var där jag somnade.