På allvar

På allvar

Nyfiken RÖD

Halvgammal stöt med litet perspektiv åt olika håll. Nu känns det viktigt att tänka högt och offentligt.

Vad gör man när man ser hur högerpolitiken käkar upp både människor och partier...? 

Först suckar man, sedan blir man förbannad. Därefter blir det partiaktivitet - och som ketchup på korven - man bloggar.


hemsida     e-post   

Nytt liv

PerspektivPosted by Rolf Hansson 2010-08-11 06:09:20

Valrörelsen är igång - dags att skaka liv i bloggen...

Idag den 11 aug har jag en insändare i Motala Tidning. Den handlar om att kommunen måste göra radikala satsningar på skolan. Ingen elevgrupp skall vara större än 20 elever, det betyder förstås ökad lärartäthet.

Med en sådan satsning kommer det att bli rätt dramatiska förändringar i kommunen, på sikt. Framför allt kommer näringslivet att få lättare att hitta den kvalificerade arbetskraft som behövs, och som kommer att behövas allt mer. Betyder att kommunens skatteintäkter blir högre än om den arbetskraften inte hittas.

Kommunens kommer också att få minskade kostnader för ungdomar som misslyckas i skolan och som därför hamnar utanför, kanske med sociala och ekonomiska problem. Någon som vet får gärna berätta vad en vecka i ett familjehem kostar.

Motala kommer att må bättre - genom att också ungdomarna får känna att dom räknas. Förvätningarna på dom - allihop - är stora, dom - allihop - blir sedda och förstådda, och deras arbetsmiljö - allihops - är viktig och räknas. Ingen skall behöva avstå från toalettbesök under skoldagen bara för att toan är för snuskig. Skolmaten skall vara gratis, näringsvettig och GOD och ALLA skall röra på sig en rejäl stund varje dag.

DET är näringspolitik!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Maria 2010-08-11 09:01:41

Bloggen biter hårdare än debattartikeln, Men debattartikeln väcker debatt. :)