På allvar

På allvar

Nyfiken RÖD

Halvgammal stöt med litet perspektiv åt olika håll. Nu känns det viktigt att tänka högt och offentligt.

Vad gör man när man ser hur högerpolitiken käkar upp både människor och partier...? 

Först suckar man, sedan blir man förbannad. Därefter blir det partiaktivitet - och som ketchup på korven - man bloggar.


hemsida     e-post   

Onödig orättvisa??

PerspektivPosted by Rolf Hansson 2011-10-09 20:29:34

Nu förstår jag ingenting.

Högerregeringens främsta (enda?) inslag för att få ordning på arbetslösheten - och därmed landets finanser - skulle vara jobbskatteavdragen. Enligt några kvalificerade gissningar skulle avdragen ge 88 000 nya jobb (en effekt som nog kan diskuteras – men det är en annan historia). Nya jobb som då också skulle ge goda skatteintäkter till samhället, var det tänkt. Och sagt. Jobbskatteavdrag #5 är nu också aviserat.

Men så – plötsligt – pekar kurvorna inte längre uppåt. Världens viktigaste ekonomi visar sig vara misskött, marknaden går ner och finansministern påpekar med alldeles särskild skärpa att det nu är extra viktigt med ordning och reda i rikets affärer. Innebärande att något jobbskatteavdrag har vi inte råd med just nu.

Och där hänger jag inte med. Skulle man inte vänta sig att det just nu är särskilt viktigt att ha stabila skatteintäkter, dvs få folk i arbete? Nu borde det väl vara extra angeläget att skapa de där 88 000 nya jobben.

Men – så är det uppenbarligen inte! Det femte jobbskatteavdraget skjuts upp.

Jag förstår ingenting...

För det kan väl ändå inte vara så att jobbskatteavdragen - när det kommer till kritan - är en kostnad för staten, vilken lätt riskerar att överstiga de skatteintäkter som de är tänkta att skapa... och själva jobbökningseffekten inte mycket mer än en from förhoppning.

Jobbskatteavdragen är i så fall inget annat än ett enkelt och tydligt uttryck för klassisk borgerlig ideologi, där enda syftet – egentligen och innerst inne - är att samhällsklyftorna skall öka.

Kan det verkligen vara så...??


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.