På allvar

På allvar

Nyfiken RÖD

Halvgammal stöt med litet perspektiv åt olika håll. Nu känns det viktigt att tänka högt och offentligt.

Vad gör man när man ser hur högerpolitiken käkar upp både människor och partier...? 

Först suckar man, sedan blir man förbannad. Därefter blir det partiaktivitet - och som ketchup på korven - man bloggar.


hemsida     e-post   

Sverigedemokraterna

PerspektivPosted by Rolf Hansson 2010-09-22 18:52:56
Detta skrivs mest som ett svar i en Facebook-dialog. Peter anser där att SD är rätt okej och kan göra nytta i Riksdagen. Facebook ger inte tillräckligt med textutrymme för ett seriöst svar - därför hamnar mina åsikter här istället.

SD vill inte stoppa invandringen - säger Peter. Helt rätt - man vill minska den med 90 %. För mig är det i realiteten att stoppa den.

SD anser att det är bättre att hjälpa "på platsen" - så att nödlidande människor inte skall behöva söka sig till tryggare länder, som Sverige. Jovisst - fast jag begriper inte hur några miljoner från Sverige kan stoppa krigen i Irak, den ofantliga svälten i Somalia, eller de kulturellt/religiöst motiverade övergreppen från militanta muslimer (JAG ANSER INTE ATT MUSLIMER ÄR ETT HOT - ELLER ATT ISLAM ÄR EN DESTRUKTIV RELIGION!).

Peter glömmer att vi tar emot flyktingar för att vi behövs för deras skull. SD anser att det är "första asylland" som skall svara för skyddet, inte Sverige. Det skulle i så fall bli ett orimligt tryck på de länder som råkar gränsa till problemområdena - länder som långtifrån alltid är bättre rustade än Sverige att ta emot flyktingar (ÄVEN OM VÅR INTEGRATIONSPOLITK HAR MISSLYCKATS - VILKET OMEDELBART ERKÄNNES). Detta handlar om internationell solidaritet - ett begrepp som sällan dyker upp i SD:s texter.

Men också vi behöver mångfalden - precis som Peter skriver. Det går inte att isolera Sverige från influenser utifrån. Och jag tror inte att så värst många skulle vilja det - egentligen. Vi vill nog kunna fortsätta att njuta av de italienska specialiteterna pizza och spaghetti, för att inte tala om kebab och sushi. Och vi borde bättre kunna ta vara på den kompetens som finns hos de nya svenskarna. Det är viktigt att vi har duktiga och välutbildade taxiförare i Sverige, men dom måste inte vara läkare.

Att Sverigedemokraterna nu hamnar i Riksdagen är en katastrof. Ingen skall väl tro att det är av främlingsvänlighet som man vill hejda invandringen - givetvis är det tvärtom. Och när man nu får en etablerad arena för sina åsikter kommer allt fler att tro och tänka att "så farligt är det väl inte".

Men det är det! Rasismen får näring och sprider sig - och våra invandrare mår redan dåligt efter valresultatet.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Peter Jansson 2010-09-23 00:13:13

Rolf jag har läst SD:s invandringspolitik som antogs vid riksårsmötet den 19 maj 2007 och jag kan inte hitta några siffror som säger hur mycket de ska minska invandringen.

Men varför röstar invandrare på SD själva, kan du analysera fram varför?

Jag måste säga att det är bra om vi är ett föredömme bland länder som hjälper individer i nöd, men de ska vara i nöd också - Vi är totalsett för få skattebetalare för att bära större börda än vi mäktar med, det måste helt enkelt finns någon form av ekonomisk balans som ger utrymme för de kostnader det innebär. Naturligtvis kan man inte bara titta rent krast på ekonomiska förutsättningar eftersom det är mer komplext än så - Jag måste säga att för min del är det viktigt att hjälpa dem som omfattas av Genévekonvetionens flyktingkriterier, däremot är jag mer tveksam till anhöriginvandring på bekostnad av det svenska samhället - däremot anser jag att anhörigbesök ska kunna beviljas
utan några större hinder, vilket i dag är ett betydligt större problem för vissa grupper. För att flyktingar som kommer hit skall kunna anpassa sig till det svenska samhället behöver de naturligtvis lära sig vårt språk, men också anpassa sig till våra lagar och regler - är man inte beredd att anpassa sig till det svenska samhället så är man som jag ser det på fel plats. Att anpassa sig till det svenska samhället innebär inte för dens skull att man inte får hålla fast vid sina egna traditioner eller utöva sin religon etc. det vore snarare ett lyft om man ville bjuda in till sina högtider och på den vägen sprida information och förståelse för sin högtider,