På allvar

På allvar

Nyfiken RÖD

Halvgammal stöt med litet perspektiv åt olika håll. Nu känns det viktigt att tänka högt och offentligt.

Vad gör man när man ser hur högerpolitiken käkar upp både människor och partier...? 

Först suckar man, sedan blir man förbannad. Därefter blir det partiaktivitet - och som ketchup på korven - man bloggar.


hemsida     e-post   

EU och klimatet

PerspektivPosted by Rolf Hansson 2009-04-07 16:05:56
Snart är det val till EU-parlamentet.

Totalt oviktigt och ointressant tycker du kanske - fullt begripligt eftersom EU uppenbarligen inte har lyckats gör sig viktigt för vanligt folk.

Och ändå påverkas vi av EU-beslut i vardagen. EU har fått ett ordentligt inflytande, i både stort och smått, och Margot Wallström har en viktig uppgift att informera oss om hur det där fungerar - och varför. Hon har själv sagt att det kan ta flera mandatperioder att få ett bra genomslag, dvs att folk blir EU-medvetna. Vilket förstås är sant. 

Men ganska förfärande. Dvs att vi låter oss styras av ett organ som vi inte riktigt känner och förstår, och som vi i praktiken inte har något inflytande över.

EU:s kraft kan exemplifieras med det faktum att det är förbjudet för medlemsländerna att ha klimatregler som går längre än vad EU accepterar. Man bakbinder således en offensiv klimatpolitik och omöjliggör för länderna att vara föregångare.

Allvarligt eftersom det sannolikt är just klimatfrågan som är - och kommer att vara - den enskilt viktigtaste välfärdsfrågan för kommande generationer. 

Så - planera den 7 juni så att det finns tid att gå och rösta!Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.